Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
1listopad
3 načina kako pojačati svoj imunitet

Iako se najčešće nameće pitanje  jačanja imuniteta, ne smijemo zaboraviti i pitanje  uravnoteženja imuniteta. Uravnoteženje imuniteta moguće je putem jednostavnih radnji koje mogu velik utjecaj na vaše zdravlje. Cilj nije primijeniti ove stvari danas u praksi, a sutra ih zaboraviti. Predložene promjene su dugoročne i zahtijevaju dosljednost kako biste mogli vidjeti rezultate.

  1. Zdrava prehrana

Naša crijevna flora sastoji se od tisuća bakterija koje djeluju kao prava barijera protiv ulaska patogena i čine ono što je trenutno poznato kao mikrobiom. Na mikrobiom izravno utječe kvaliteta naše hrane. Nedavna istraživanja pokazuju da se disfunkcija imuniteta može izravno povezati s promjenom bakterija prisutnih u crijevima. Zbog činjenice da prerađenu hranu naše tijelo često nije u stanju kvalitetno probaviti ista ima izravan utjecaj na naš imunitet, To smanjuje učinkovitost našeg mikrobioma, stvarajući neravnotežu. A ono što želimo je uravnoteženi imunitet.

  1. Tjelesna vježba

Tjelesno vježbanje ima izvanredne prednosti. Osim što jača naše kosti, poboljšava imunitet, pojačava lučenje hormona, smanjuje rizik od dijabetesa i raznih karcinoma, poboljšava raspoloženje, pa čak i odgađa senilnost.

  1. Odmor

Tijekom spavanja tijelo vrši prilagodbe potrebne za pravilno funkcioniranje naše prirodne obrane. Održavanje uravnoteženog imuniteta uzrokuje gubitak energije, zbog čega je neophodno odmoriti se. Uz to, nekoliko sati spavanja korelira s proizvodnjom kortizola, hormona povezanog sa stresom, koji višak može smanjiti obrambene kapacitete. Više o utjecaju prehrane pročitajte u tekstu 8 namirnica koje će Vam olakšati san.

 


	

komentiraj

Prijavi se i
saznaj prvi za
super ponudu!

Načini plaćanja

Kreditnim karticama
Gotovinom prilikom pouzeća

Ako ti se sviđa – prati nas!

Superfood © 2023. Infensus d.o.o. , Mihanovićeva 18, Križ, tel. 01 8000 901