Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
7listopad
5 napitaka koji će Vam pomoći izgubiti kilograme

Pomirimo se sa realnošću i istinom: ne postoje čudesna pića koja će nam mogu pomoći u mršavljenju bez ikakvog napora. Gubitak kilograma složeno je pitanje koje uvijek zahtijeva snažnu motivaciju, a u obzir dolaze i brojni važni čimbenici, poput vrste hrane koju jedemo i vrste tjelesnih aktivnosti koje radimo.

Postizanje željene težine može biti izazov i ne bismo trebali očekivati ​​da nas samo brendirano piće može odvesti do cilja. Međutim, neka nam pića zaista mogu pomoći u mršavljenju. Evo pet najboljih preporuka:

  1. Pijte vodu za mršavljenje

Pravilna hidratacija pomaže tijelu na mnogo načina: pijenje vode ubrzava metabolizam i potiče osjećaj sitosti prije jela. Voda je korisna i za sprečavanje zadržavanja tekućina i uklanjanje toksina u našem tijelu. Koliko trebate popiti? Ovisi o mnogim čimbenicima, ali u prosjeku oko 2 litre dnevno. Upozorenje: previše pijenja može naštetiti vašem zdravlju, bolje ne pretjerivati!

  1. Infuzija metvice

Nana/metvica pomaže “očistiti” nepce i riješiti se najopasnijih želja za zdravljem i mršavljenjem, poput slatkiša i masti. Kako djeluje? Pokušajte se zamisliti kako jedete čokoladnu tortu odmah nakon što operete zube … okus metvice paste za zube će vas odvratiti! Nana/metvica šalje mozak signale da prestane jesti, pa može biti od velike pomoći!

  1. Pomaže li vam kava u mršavljenju?

Prema nekima, kava je izvrsno piće za mršavljenje. Kava povećava termogenezu (stvaranje topline u našem tijelu), sagorijevajući kalorije i aktivirajući naš metabolizam. Kava također može suzbiti naš apetit, pomažući nam jesti manje. Međutim, postoje neki negativni učinci povezani s kofeinom koji nisu korisni. To nas čini nervoznim i tjeskobnim.

Anksioznost i uznemirenost često favoriziraju neuravnoteženi i nezdrav izbor hrane, poput konzumacije slatkiša, šećera i masti. Osim toga, poznata je uska veza između kave i slatkiša. Konzumirati kekse, kolače i čokolade, s dobrom kavom ili nakon nje, dobro je ustaljena navika. Srećom, majka priroda nudi nam zdrave alternative kavi, poput Guarane, koja sadrži tvar sličnu kofeinu, ali bez poznatih nuspojava.

  1. Matcha

Postoje mnoga znanstvena istraživanja koja potvrđuju svojstva mršavljenja zelenog čaja ako je njegova konzumacija popraćena zdravim načinom života. Matcha je visokokvalitetni zeleni čaj u prahu. Uzgaja se djelomično u mraku kako bi se potaknula proizvodnja klorofila. Moćan je antioksidans koji djeluje zajedno sa spojem epigalokatehin galat (EGCG) potičući metabolizam da oksidira više masti. Dodajte samo ¼ žličice Matcha praha u šalicu vruće vode da biste uživali u tim divnim blagodatima!

  1. Nećete vjerovati: kakao vam pomaže smršaviti!

Kakao često povezujemo s čokoladom, ali to su dvije različite stvari. Većina čokolade sadrži šećere i masti u velikim količinama, dok dobar kakao, posebno ako je sirov, ima izvanredna svojstva. Kakao je poticajan, ali bogat je i antioksidantima i polifenolima te pomaže u pretvaranju masti u energiju.

Konačno, kakao potiče proizvodnju serotonina. Osim što nam pomaže podići raspoloženje, ovaj hormon regulira apetit … Konzumirajte kakao izvrsne kvalitete, poput našeg Iswari kakao praha Cacao powder koji je nasljedstvo sorte Criollo i certificiran je za Fairtrade. Moglo bi vam pomoći u mršavljenju, a istovremeno i vas usrećiti!

 

komentiraj

Prijavi se i
saznaj prvi za
super ponudu!

Načini plaćanja

Kreditnim karticama
Gotovinom prilikom pouzeća

Ako ti se sviđa – prati nas!

Superfood © 2023. Infensus d.o.o. , Mihanovićeva 18, Križ, tel. 01 8000 901