Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
19studeni
Açaí, vaš saveznik prilikom treninga

Pronalaženje ravnoteže između profesionalnog, obiteljskog i sportskog života često nas dovodi do toga da živimo brzinom od 100 kilometara na sat, ili čak i brže! Stoga ponekad proizvodimo malo više slobodnih radikala nego inače, a slobodni radikali mogu dovesti do oksidacije i uništavanja stanica.

Oksidacija je prirodni fenomen, povezan s popravkom tkiva nakon “intenzivnih” sportova, kao i stresa svakodnevnog života, zagađenja, alkohola, duhana, pa čak i sjedilačkog načina života.

Zato je važno redovito konzumirati “superhranu”, osobito onu koja će pomoći u regulaciji oksidativnog uzbuđenja koje nastaje intenzivnim vježbama izgradnje mišića.

U voću nalazimo mnoge antioksidanse u obliku polifenola poput antocijana. Njihova je koncentracija osobito visoka u bobici Açaí: malom voću koje dolazi iz amazonske palme.

Kada netko spominje  Açaí mi odmah mislimo na Açaí prah (samo voće, jednostavno, učinkovito!), Awakening bowl Açaí, Banana i jagoda ili “Buddha Energy” Açaí pločice za trening.

Recept: Smoothie za oporavak

Recept za sezonski smoothie koji pomaže u oporavku nakon treninga snage, treninga na  duge staze li razdoblja treninga tehnike i intenziteta.

Açaí prah omogućuje mi povećanje dnevnog omjera antioksidansa.

Sastojci za veliku čašu:

  • 1 banana
  • 1 velika kruška
  • 1 kivi
  • 10cl bademovog mlijeka

Za pojačanje cijelog efekta:

  • 2 žlice Açaí praha
  • 1 žlica proteina konoplje

I za kremastiju i dosljedniju verziju

  • 1 žlica pirea od lješnjaka

 

komentiraj

Prijavi se i
saznaj prvi za
super ponudu!

Načini plaćanja

Kreditnim karticama
Gotovinom prilikom pouzeća

Ako ti se sviđa – prati nas!

Superfood © 2023. Infensus d.o.o. , Mihanovićeva 18, Križ, tel. 01 8000 901