Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bolognese od leće

bolognese_od_lece

Složenost: jednostavno

Vrijeme pripreme: 30 min

Količina: za 1 osobu

Sastojci

1 režanj češnjaka

¼ glavice luka

35 g svježih gljiva

30 g bundeve

60 g suhe trobojne leće

25 g umaka rajčice

1 žličica sušenog origana

1 žličica sušenog timijana

1 mrkva

Sol

Maslinovo ulje

Način pripreme

Češnjak i luk ogulite, nasjeckajte i popržite na malo ulja.

Bundevu i šampinjone narežite na vrlo sitne kockice, dodajte u zapršku i ostavite da se kuha oko 10 minuta. Dodajte leću, sol, origano i timijan. U pripremljene dodajte umak od rajčice.

Dodajte vodu i kuhajte oko 20 minuta.

Mrkvu pirjajte i na vrh poslužite bolognese.

UŽIVAJTE