Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brownies od lješnjaka

Brownies od lješnjaka

Složenost: jednostavno

Vrijeme pripreme: 25 min

Količina: za 15 osoba

SASTOJCI:

Biskvit

1 paket Gluten free oats sa maslacem od lješnjaka i kakaoom

0,25 žličice morske soli

12 medjool datulja bez koštica

½ šalice Super Vegan nutt butter – krema od lješnjaka

0,25 šalice Kakao prah

2-4 žlice biljnog mlijeka (po potrebi)

Preljev

150 g veganske čokolade

0,25 šalice Super Vegan nutt butter – krema od lješnjaka 

NAČIN PRIPREME:

Dodajte Gluten free oats sa maslacem od lješnjaka i kakaoom i sol u kuhinjski procesor i miješajte minutu dok se sve fino usitni.

Dodajte datulje i maslac od lješnjaka i opet miksajte minutu-dvije dok se sastojci ne sljube.

Dodajte Kakao prah i biljno mlijeko i miješajte dok smjesa ne postane  tijesto. (Ako je tijesto je već ljepljivo prije ovog koraka dodajte manje biljnog mlijeka).

Utisnite smjesu u podnožje pleha za pečenje obloženog papirom za pečenje. Koristite lopaticu za izravnavanje.

Otopite čokoladu i maslac od lješnjaka zajedno na pari. Premažite čokoladom preko browniesa i na vrhu posipajte mljevene lješnjake.

Ohladite 1 sat, narežite i poslužite.

UŽIVAJTE