Brownies od lješnjaka
Složenost: jednostavno
Vrijeme pripreme: 25 min
Količina: za 15 osoba
SASTOJCI:
Biskvit
1 paket Gluten free oats sa maslacem od lješnjaka i kakaoom
0,25 žličice morske soli
12 medjool datulja bez koštica
½ šalice Super Vegan nutt butter – krema od lješnjaka
0,25 šalice Kakao prah
2-4 žlice biljnog mlijeka (po potrebi)
Preljev
150 g veganske čokolade
0,25 šalice Super Vegan nutt butter – krema od lješnjaka
NAČIN PRIPREME:
Dodajte Gluten free oats sa maslacem od lješnjaka i kakaoom i sol u kuhinjski procesor i miješajte minutu dok se sve fino usitni.
Dodajte datulje i maslac od lješnjaka i opet miksajte minutu-dvije dok se sastojci ne sljube.
Dodajte Kakao prah i biljno mlijeko i miješajte dok smjesa ne postane tijesto. (Ako je tijesto je već ljepljivo prije ovog koraka dodajte manje biljnog mlijeka).
Utisnite smjesu u podnožje pleha za pečenje obloženog papirom za pečenje. Koristite lopaticu za izravnavanje.
Otopite čokoladu i maslac od lješnjaka zajedno na pari. Premažite čokoladom preko browniesa i na vrhu posipajte mljevene lješnjake.
Ohladite 1 sat, narežite i poslužite.
UŽIVAJTE