Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cheesecake od šumskog voća

SASTOJCI:

Podloga

1 ½ šalica AWAKENING BOWL Acai banana strawberry

½ šalice kokosovog brašna

½ šalice suhog duda/murve

6 medjool datulja bez koštica

1 čajna žličica kokosovog ulja

¼ čajne žličice soli

1 čajna žličica vode

Sloj s jagodama

140 g indijskih oraščića, namočenih (* vidi upute recepta)

1 šalica ohlađenog kokosovog konzerviranog mlijeka (**vidi upute recepta)

¼ šalice javorovog sirupa

½ limete, sok

200 g jagoda (odmrznutih, ocijeđenih ako se koriste smrznute)

¼ šalica kokosovog ulja, hladno prešano

Sloj s borovnicama

140 g indijskih oraščića, namočenih (* vidi upute recepta)

1 šalica ohlađenog kokosovog konzerviranog mlijeka (**vidi upute recepta)

¼ šalice javorovog sirupa

½ čajne žličice paste mahune vanilije

150 g borovnica (odmrznutih, ocijeđenih ako se koriste smrznute)

¼ šalica kokosovog ulja, hladno prešano

Sloj s kupinama

140 g indijskih oraščića, namočenih (* vidi upute recepta)

1 šalica ohlađenog kokosovog konzerviranog mlijeka (**vidi upute recepta)

¼ šalice javorovog sirupa

200 g kupina (odmrznutih, ocijeđenih ako se koriste smrznute)

¼ šalica kokosovog ulja, hladno prešano

1 čajna žličica pitaye ili praha cikle (po izboru – za boju)

Ukrasi

200 g svježih jagoda, razrezanih na četvrtine

100 g svježih malina

100 g svježih borovnica

Bilješke

*Namočeni indijski oraščići: prelijte ih destiliranom vodom i namačite 4 sata, a zatim isperite.

**hladno kokosovo konzervirano mlijeko: ohladiti preko noći u hladnjaku i upotrijebiti samo gusti sloj s vrha

PRIPREMA

  1. Kalup dimenzije 24 cm obložite papirom za pečenje.
  2. AWAKENING BOWL, kokosovo brašno i dud stavite u blender i minutu sjeckajte.
  3. Dodajte datulje, kokosovo ulje, sol i vodu i miksajte dok se sastojci ne sjedine i pretvore u tijesto.
  4. Prstima ili lopaticom utisnite tijesto u kalup za torte. Jednom kada je baza kompaktna i ravna, stavite ju u zamrzivač dok pripremate sljedeći sloj.
  5. Za sloj od jagode sve sastojke ubacite u blender i sjeckajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Izvadite podlogu iz zamrzivač i prelijte na nju smjesu od jagoda. Lupite nekoliko puta s kalupom o radnu plohu kako bi poravnali smjesu i izbacili mjehuriće zraka. Vratite kalup u zamrzivač da se stisne na sat vremena.
  6. Za to vrijeme, pripremite sloj s borovnicama, sve sastojke stavite u blender i sjeckajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Izvadite tortu iz zamrzivača i prelijte sloj borovnice. Ponovite udarac kalupa o radnu plohu kako bi izbacili mjehuriće iz smjese i vratite kalup na još sat vremena u hladnjak.
  7. Na kraju, sve sastojke za sloj od malina dodajte u blender i miješajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Ulijte smjesu u kalup, zagladite vrh kolača pomoću lopatice. Vratite kalup u hladnjak da se torta stisne najmanje na 4 sata ili ju ostavite preko noći.
  8. Skinite obruč s torte dok je još uvijek smrznuta.
  9. Vrh torte dekorirajte s svježim voćem i prije posluživanja pustite ju da odstoji 45 minuta.

Savjet:
Čuvati tortu u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi i upotrijebiti u roku od 1-2 dana ili ostatak kolača odrezati u pojedinačne porcije i zamrznuti za kasniju upotrebu.