SASTOJCI:
Podloga
1 ½ šalica AWAKENING BOWL Acai banana strawberry
½ šalice kokosovog brašna
½ šalice suhog duda/murve
6 medjool datulja bez koštica
1 čajna žličica kokosovog ulja
¼ čajne žličice soli
1 čajna žličica vode
Sloj s jagodama
140 g indijskih oraščića, namočenih (* vidi upute recepta)
1 šalica ohlađenog kokosovog konzerviranog mlijeka (**vidi upute recepta)
¼ šalice javorovog sirupa
½ limete, sok
200 g jagoda (odmrznutih, ocijeđenih ako se koriste smrznute)
¼ šalica kokosovog ulja, hladno prešano
Sloj s borovnicama
140 g indijskih oraščića, namočenih (* vidi upute recepta)
1 šalica ohlađenog kokosovog konzerviranog mlijeka (**vidi upute recepta)
¼ šalice javorovog sirupa
½ čajne žličice paste mahune vanilije
150 g borovnica (odmrznutih, ocijeđenih ako se koriste smrznute)
¼ šalica kokosovog ulja, hladno prešano
Sloj s kupinama
140 g indijskih oraščića, namočenih (* vidi upute recepta)
1 šalica ohlađenog kokosovog konzerviranog mlijeka (**vidi upute recepta)
¼ šalice javorovog sirupa
200 g kupina (odmrznutih, ocijeđenih ako se koriste smrznute)
¼ šalica kokosovog ulja, hladno prešano
1 čajna žličica pitaye ili praha cikle (po izboru – za boju)
Ukrasi
200 g svježih jagoda, razrezanih na četvrtine
100 g svježih malina
100 g svježih borovnica
Bilješke
*Namočeni indijski oraščići: prelijte ih destiliranom vodom i namačite 4 sata, a zatim isperite.
**hladno kokosovo konzervirano mlijeko: ohladiti preko noći u hladnjaku i upotrijebiti samo gusti sloj s vrha
PRIPREMA
- Kalup dimenzije 24 cm obložite papirom za pečenje.
- AWAKENING BOWL, kokosovo brašno i dud stavite u blender i minutu sjeckajte.
- Dodajte datulje, kokosovo ulje, sol i vodu i miksajte dok se sastojci ne sjedine i pretvore u tijesto.
- Prstima ili lopaticom utisnite tijesto u kalup za torte. Jednom kada je baza kompaktna i ravna, stavite ju u zamrzivač dok pripremate sljedeći sloj.
- Za sloj od jagode sve sastojke ubacite u blender i sjeckajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Izvadite podlogu iz zamrzivač i prelijte na nju smjesu od jagoda. Lupite nekoliko puta s kalupom o radnu plohu kako bi poravnali smjesu i izbacili mjehuriće zraka. Vratite kalup u zamrzivač da se stisne na sat vremena.
- Za to vrijeme, pripremite sloj s borovnicama, sve sastojke stavite u blender i sjeckajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Izvadite tortu iz zamrzivača i prelijte sloj borovnice. Ponovite udarac kalupa o radnu plohu kako bi izbacili mjehuriće iz smjese i vratite kalup na još sat vremena u hladnjak.
- Na kraju, sve sastojke za sloj od malina dodajte u blender i miješajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Ulijte smjesu u kalup, zagladite vrh kolača pomoću lopatice. Vratite kalup u hladnjak da se torta stisne najmanje na 4 sata ili ju ostavite preko noći.
- Skinite obruč s torte dok je još uvijek smrznuta.
- Vrh torte dekorirajte s svježim voćem i prije posluživanja pustite ju da odstoji 45 minuta.
Savjet:
Čuvati tortu u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi i upotrijebiti u roku od 1-2 dana ili ostatak kolača odrezati u pojedinačne porcije i zamrznuti za kasniju upotrebu.