Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Čokoladni kolač sa medenjacima

Složenost: jednostavno

Vrijeme pripreme: 30 min

Količina: za 9 osoba

Sastojci:

BISKVIT

1 šalica pekana

1 ½ šalica Awakenig bowl Čokoladni hit

1/4 žličice morske soli

1 žlica kokosovog ulja, čvrstog

2 žlice javorovog sirupa

1 žlica vode

PUNJENJE

2 limenke ohlađenog kokosovog mlijeka od 400 ml (koristite jednu punu konzervu i samo deblji dio s vrha druge konzerve)

1/4 šalice melase

2 žličice mljevenog đumbira

1 ½ žličice mljevenog cimeta

½ žličice mljevenog muškatnog oraščića

½ žličice pimenta (jamamajski papar)

200 g tamne veganske čokolade

UKRASITI

Svježi šipak

Svježe grančice ružmarina

Veganski medenjaci, po želji

Postupak: 

Dodajte pekane, AWAKENING BOWL ČOKOLADNII HIT, sol, kokosovo ulje, javorov sirup i vodu u kuhinjski procesor i miješajte nekoliko minuta dok se sastojci ne sljube u tijesto.

Kalup za tortu promjera 22 cm obložite papirom za pečenje i utisnite tijesto u podlogu i oko 6 cm uz stranice pomoću lopatice ili stakla s ravnim dnom. Ostavite sa strane u zamrzivač.

Dodajte kokosovo mlijeko u lonac zajedno s melasom, đumbirom, cimetom, muškatnim oraščićem i pimentom i stavite na umjerenu vatru dok lagano ne zakuha. Umutiti da se sjedini.

Dodajte čokoladu u veliku zdjelu otpornu na toplinu i na vrh ulijte zagrijanu smjesu kokosovog mlijeka. Miješajte dok se ne otopi.

Izvadite podlogu za tart iz zamrzivača i ulijte otopljenu čokoladnu smjesu.

Tortu stavite u zamrzivač da se stegne jedan sat (ili stavite u hladnjak na 4 sata) dok se ne stegne.

Izvadite tart s podloge i ukrasite.

Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 3 dana ili zamrznite i odmrznite prije posluživanja.