Složenost: jednostavno
Vrijeme pripreme: 30 min
Količina: za 9 osoba
Sastojci:
BISKVIT
1 šalica pekana
1 ½ šalica Awakenig bowl Čokoladni hit
1/4 žličice morske soli
1 žlica kokosovog ulja, čvrstog
2 žlice javorovog sirupa
1 žlica vode
PUNJENJE
2 limenke ohlađenog kokosovog mlijeka od 400 ml (koristite jednu punu konzervu i samo deblji dio s vrha druge konzerve)
1/4 šalice melase
2 žličice mljevenog đumbira
1 ½ žličice mljevenog cimeta
½ žličice mljevenog muškatnog oraščića
½ žličice pimenta (jamamajski papar)
200 g tamne veganske čokolade
UKRASITI
Svježi šipak
Svježe grančice ružmarina
Veganski medenjaci, po želji
Postupak:
Dodajte pekane, AWAKENING BOWL ČOKOLADNII HIT, sol, kokosovo ulje, javorov sirup i vodu u kuhinjski procesor i miješajte nekoliko minuta dok se sastojci ne sljube u tijesto.
Kalup za tortu promjera 22 cm obložite papirom za pečenje i utisnite tijesto u podlogu i oko 6 cm uz stranice pomoću lopatice ili stakla s ravnim dnom. Ostavite sa strane u zamrzivač.
Dodajte kokosovo mlijeko u lonac zajedno s melasom, đumbirom, cimetom, muškatnim oraščićem i pimentom i stavite na umjerenu vatru dok lagano ne zakuha. Umutiti da se sjedini.
Dodajte čokoladu u veliku zdjelu otpornu na toplinu i na vrh ulijte zagrijanu smjesu kokosovog mlijeka. Miješajte dok se ne otopi.
Izvadite podlogu za tart iz zamrzivača i ulijte otopljenu čokoladnu smjesu.
Tortu stavite u zamrzivač da se stegne jedan sat (ili stavite u hladnjak na 4 sata) dok se ne stegne.
Izvadite tart s podloge i ukrasite.
Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 3 dana ili zamrznite i odmrznite prije posluživanja.