Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
7listopad
Detoksikacija kože uz pomoć ¨superfood¨ namirnica

Naša koža svakodnevno je izložena velikom broju toksina koji je pogoršavaju i izvana i iznutra. Rezultat takvih oštećenja često je vidljiv. Sunčeva zračenja, onečišćenje zraka i loša prehrana neki su od uzroka koji mogu ubrzati proces starenja naše kože. Ukoliko tome dodamo stres, nije iznenađujuće što naša koža počinje trpjeti i starjeti od malih nogu. Srećom, postoji mnogo načina za suzbijanje negativnih učinaka i detoksikaciju tijela iznutra i izvana. Higijena, hidratacija i dobra prehrana bitni su za promicanje regeneracije stanica i na taj način eliminiraju višak toksina koji mogu pogoršati zdravlje naše kože. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći poboljšati zdravlje i izgled kože:

Detox superhrana

Glavna značajka Detox Superfood namirnica je da su bogate antioksidansima. Konzumiranjem Spiruline, Chlorella ili Pšenične trave, pročišćavamo svoje tijelo i možemo vidjeti trenutne rezultate. Uz to, superhrana ima druge blagodati poput visokog sadržaja vitamina A, vitamina E, vitamina B12 i nekih minerala koji su vrlo važni za njegu kože. Te su superhrane osobito korisne kao lijekovi za podočnjake i nedostatke kože. Također imaju sposobnost detoksikacije kože, obnavljanja stanica i uklanjanja slobodnih radikala.

Moringa maska

Možete piti Moringa prah  s malo soka od jabuke ili ga koristiti za pripremu maske koja će se svakodnevno nanositi na kožu. Moringa je jedna od najučinkovitijih superhrana za poboljšanje izgleda vaše kože. Moringa ima visok sadržaj antioksidansa, kao i vitamin C i beta-karoten. Njegov je ekstrakt vrlo popularan u industriji ljepote zbog pročišćavajućih svojstava. Ima sposobnost uklanjanja nečistoća i stoga je nevjerojatan detoks koji pomlađuje kožu.

Konzumirajte zdrave masti

Zdrave mono-nezasićene masti koje nalazimo, na primjer, u avokadu i orasima, djeluju prirodno i umirujuće kao ovlaživač kože. Konzumiranje omega-3 nezasićenih masti neophodno je za dobivanje ljepše i svjetlije kože. Važno je vlažiti kožu ne samo hidratantnim kremama izvana, već i dubljom hidratacijom, učinjenom iznutra. Na primjer, avokado sadrži masnoću nazvanu oleinska kiselina, koja može pomoći u održavanju razine vlage u epidermi.

Jedite povrće

Hrana poput bundeve ili mrkve bogata je beta-karotenom: antioksidansom koji se u tijelu pretvara u vitamin A. To je neophodno za zdravlje očiju, kože, sluznice i jačanje imunološkog sustava.

U svoju prehranu uključite kurkumu i crni papar

Kurkuma je začin koji sadrži kurkumin. Ova tvar pomaže u borbi protiv upala, a također pomaže u sprečavanju gubitka elastičnosti kože.

Kakao

Sirovi kakao izvor je flavonoida. Redovita konzumacija osigurava tijelu ove snažne antioksidanse koji se mogu boriti protiv oštećenja slobodnih radikala i odgoditi pojavu bora na koži. Uz to, flavonoidi potiču dobru cirkulaciju, važnu za transport hranjivih sastojaka i, općenito, za svjetliju kožu.

Svjesna prehrana glavna je tajna za dobivanje zdrave i lijepe kože. Zašto trošiti novac na hidratantne kreme i skupe (i često toksične) tretmane ako o svom tijelu ne vodimo računa iznutra? Usredotočite se na prehranu svog tijela kako biste postigli izvrsne rezultate vidljive na vašoj koži!

komentiraj

Prijavi se i
saznaj prvi za
super ponudu!

Načini plaćanja

Kreditnim karticama
Gotovinom prilikom pouzeća

Ako ti se sviđa – prati nas!

Superfood © 2023. Infensus d.o.o. , Mihanovićeva 18, Križ, tel. 01 8000 901