Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
20ožujak

Stres, neaktivan način života i loša prehrana, sve su to faktori koji stalno slabe naš imunitet.  Pomozimo imunitetu  uključivanjem hrane bogate antioksidansima u našu prehranu

Mnogo je čimbenika koji utječu na naš imunitet. Stres, neuravnotežena prehrana, užurbani način života i, s druge strane, sjedilački način života, mogu opteretiti cijelo tijelo, slabeći našu prirodnu obranu. Ove nezdrave navike uobičajene su u današnjem društvu i često smo izloženi negativnim čimbenicima i bolestima.

Kada je tijelo pod stresom, jedan od uzroka može biti manjak namirnica bogatih antioksidansima. To uključuje prehranu koja uključuju enzime, vitamine, pigmente i druge vrste molekula. Činjenica je da antioksidansi pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa: prirodnog procesa starenja i degradacije stanica našeg tijela, koji je uvelike ubrzan životom uobičajenim lošim navikama.

Alkohol, duhan, lijekovi, zagađenje i neaktivan način života mogu uvelike povećati broj slobodnih radikala u našem tijelu. Ove nestabilne molekule doslovno kradu elektrone iz obližnjih atoma, pokrećući lančanu reakciju koja oksidira naše stanice, ubrzavajući njihovo propadanje. Organizam oslabljen dugotrajnim i intenzivnim oksidativnim stresom slabije se brani od vanjskih napada.

Antioksidansi i imunitet

Naš imunitet je naša barijera protiv bakterija, virusa, trauma i kemijskih i bioloških agenasa raznih vrsta. Ove prijetnje dolaze kako izvana, kao u slučaju zagađivača ili virusa, tako i iznutra, kao u slučaju oštećenih tkiva ili stanica raka.

Organizam koji je izložen dugotrajnom stresu teže je zaštititi od prijetnji po svoje zdravlje. Naše tijelo prirodno proizvodi različite vrste antioksidansa, ali oni možda neće biti dovoljni da nam pomognu tijekom zdravstvene krize.

Promjene godišnjih doba i nagle temperaturne promjene opterećuju obrambenu snagu organizma. Isto tako, promjene u prehrani, problemi sa spavanjem, razdoblja tjeskobe i intenzivan rad mogu stvoriti razne rizike za naše zdravlje.

Antioksidansi koje unosimo prehranom ključni su za pomoć našem imunitetu da bolje funkcionira. Ove tvari, koje nalazimo u mnogim prirodnim namirnicama poput algi, bobičastog voća, zelenog čaja i tamne čokolade, mogu nam pomoći u borbi protiv oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, usporavajući oksidaciju tkiva, pa čak i proces starenja.

Znanstvena istraživanja su pokazala da redoviti unos antioksidansa može spriječiti oštećenja izazvana oksidativnim stresom. Antioksidansi također mogu promicati i poboljšati funkciju stanica našeg imuniteta. Stoga je bitno unositi dovoljno hrane bogate antioksidansima u našoj prehrani.

Antioksidativna superhrana za imunološku obranu

Superhrana je prirodna hrana bogata nutrijentima, mikronutrijentima i blagodatima za zdravlje. Redoviti unos antioksidansa može se postići konzumiranjem zdravih i praktičnih namirnica kao što su Spirulina i Chlorella, Acai bobice u prahu, Matcha zeleni čaj ili Pšenična trava u prahu.

Spirulina: je najpoznatija jestiva zelena alga, a također je i jedna od nutritivno najbogatijih namirnica na planetu! Bogata željezom, vitaminima, mineralima i antioksidansima, savršena je za jačanje imuniteta.

Chlorella: najbogatiji je izvor klorofila, jednog od najjačih antioksidansa koje je priroda stvorila za nas.

Acai u prahu: ova amazonska bobica ističe se iznad svog drugog voća zbog visokog sadržaja antioksidansa. Prava zdravstvena bomba za poboljšanje vaše imunološke obrane.

Matcha prah: je zeleni čaj koji sadrži najvišu razinu antioksidansa. Fino je samljeven u obliku praha što nam omogućuje učinkovitu apsorpciju njegovih hranjivih svojstava. Savršen topli napitak za naše obrambene barijere.

Pšenična trava u prahu: Pšenična trava je mladi izdanak biljke obične pšenice. Nevjerojatno, to je jedan od najbogatijih izvora antioksidansa. Ubire se se prije nego što može razviti gluten i stoga je pogodan za celijakiju i one koji ne podnose pšenicu.

komentiraj

Prijavi se i
saznaj prvi za
super ponudu!

Načini plaćanja

Kreditnim karticama
Gotovinom prilikom pouzeća

Ako ti se sviđa – prati nas!

Superfood © 2024. Infensus d.o.o. , Mihanovićeva 18, Križ, tel. 01 8000 901