Serviranja: 10-12
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme stajanja: 1.5 sat
Sveukupno vrijeme: 2 sata
SASTOJCI
¾ šalice indijskog maslaca
½ šalice javorovog sirupa
1 žlica vanilinog ekstrakta
3 šalice Iswari Buddha’s Awakening Chocolate Hit-a
½ žlice soli
⅓ šalice smrznutih jagoda
UKRAŠAVANJE
100 g tamne veganske čokolade
⅓ šalice smrznutih jagoda
UPUTE
1. Dodajte tekuće sastojke (indijski maslac, javorov sirup i vanillin ekstrakt) u zdjelu i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite sa strane.
2. U posebnim velikim zdjelama pomiješajte suhe sastojke (Buddha’s awakening chocolate hit, sol, smrznute jagode).
3. Dodajte tekuću smjesu u suhe sastojke i miješajte pomoću špatule. Nakon što se smjesa sjedini, počnite je mijesiti rukom kako biste oblikovali tijesto.
4. Pokrijte smjesu plastičnim poklopcem i ostavite frižideru na sat vremena i 30 minuta.
5. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i pomoću žlice za sladoled izmjerite kolačiće.
6. Poravnajte svaki kolačić stražnjom stranom žlice prije nego što vilicom stvorite ukršteni uzorak na svakom kolačiću.
7. Kolačiće stavite u zamrzivač na sat vremena.
8. Rastopite malo tamne veganske čokolade i umočite svaki kolačić u čokoladu tako da prekriva polovicu kolačića (ili cijeli, ako želite!). Stavite kolačiće u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
9. Prije nego se čokolada stvrdne, kolačiće ukrasite s nekoliko smrznutih jagoda.
Ovi se kolačići čuvaju u hermetički zatvorenoj posudi u vašem hladnjaku ili zamrzivaču.