Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kolačići od indijskog maslaca s kakaom i jagodama

Serviranja: 10-12

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme stajanja: 1.5 sat

Sveukupno vrijeme: 2 sata

 SASTOJCI

¾ šalice indijskog maslaca

½ šalice javorovog sirupa

1 žlica vanilinog ekstrakta

3 šalice Iswari Buddha’s Awakening Chocolate Hit-a

½ žlice soli

⅓ šalice smrznutih jagoda

UKRAŠAVANJE

100 g tamne veganske čokolade

⅓ šalice smrznutih jagoda

UPUTE

1. Dodajte tekuće sastojke (indijski maslac, javorov sirup i vanillin ekstrakt) u zdjelu i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite sa strane.

2. U posebnim velikim zdjelama pomiješajte suhe sastojke (Buddha’s awakening chocolate hit, sol, smrznute jagode).

3. Dodajte tekuću smjesu u suhe sastojke i miješajte pomoću špatule. Nakon što se smjesa sjedini, počnite je mijesiti rukom kako biste oblikovali tijesto.

4. Pokrijte smjesu plastičnim poklopcem i ostavite frižideru na sat vremena i 30 minuta.

5. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i pomoću žlice za sladoled izmjerite kolačiće.

6. Poravnajte svaki kolačić stražnjom stranom žlice prije nego što vilicom stvorite ukršteni uzorak na svakom kolačiću.

7. Kolačiće stavite u zamrzivač na sat vremena.

 8. Rastopite malo tamne veganske čokolade i umočite svaki kolačić u čokoladu tako da prekriva polovicu kolačića (ili cijeli, ako želite!). Stavite kolačiće u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

9. Prije nego se čokolada stvrdne, kolačiće ukrasite s nekoliko smrznutih jagoda.

Ovi se kolačići čuvaju u hermetički zatvorenoj posudi u vašem hladnjaku ili zamrzivaču.