Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matcha latte tart od pistacija

Matcha latte tart od pistacija

Složenost: jednostavno

Vrijeme pripreme: 35 min

Količina: za 9 osoba

SASTOJCI

OSNOVICA

1,5 šalice indijskih oraščića

1 šalica pečene heljde

8 medjool datulja (bez koštica)

¼ šalice indijskog maslaca

1 žlica kokosovog ulja

¼ žličice himalajske ružičaste soli

NADJEV

130 g (suhe težine) pistacija (namočenih u vodi 6 sati, bez kožice )

1 šalica ohlađenog kokosovog mlijeka iz konzerve (koristite samo deblji dio s vrha limenke)

¾ šalice biljnog jogurta (soja, indijski orah ili kokos)

½  šalice + 2 žlice javorovog sirupa

¼  šalice Kakao maslaca

2 žlice Matcha praha

½  žličice paste od mahuna vanilije

PRELJEVI

2-3 nasjeckana svježa kivija

Nasjeckane pistacije

Listovi svježe mente

NAČIN PRIPREME

BAZA

  1. Dodajte heljdu i sol u kuhinjski procesor i izmiksajte do konzistencije mrvica.
  2. Dodajte indijske oraščiće i ponovno miksajte dok se i oni ne raspadnu u mrvicu.
  3. Dodajte datulje, kokosovo ulje i maslac od indijskih oraščića i miksajte dok ne dobijete tijesto.
  4. Dno kalupa za tortu od 9” obložite pek papirom i dodajte ravnomjerno pritisnite tijesto u podlogu i stranice pomoću čaše s ravnim dnom.
  5. Ostavite sa strane u zamrzivač ili hladnjak.

NADJEV

  1. Dodajte sve sastojke u blender velike brzine i miješajte dok ne postane glatka i kremasta.
  2. Ulijte smjesu u koru za tart i lagano tapkajte po radnoj površini kako biste izbacili mjehuriće zraka.
  1. Zamrznite 2-3 sata.

UKRASI

  1. Kada se stvrdne, odmah izvadite tortu iz kalupa za torte.
  2. Ukrasite kivijem, pistacijom i svježom mentom i poslužite.

Ovaj kolač će se čuvati nekoliko dana u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi, alternativno zamrznuti i odmrznuti, po potrebi

UŽIVAJTE