Matcha latte tart od pistacija
Složenost: jednostavno
Vrijeme pripreme: 35 min
Količina: za 9 osoba
SASTOJCI
OSNOVICA
1,5 šalice indijskih oraščića
1 šalica pečene heljde
8 medjool datulja (bez koštica)
¼ šalice indijskog maslaca
1 žlica kokosovog ulja
¼ žličice himalajske ružičaste soli
NADJEV
130 g (suhe težine) pistacija (namočenih u vodi 6 sati, bez kožice )
1 šalica ohlađenog kokosovog mlijeka iz konzerve (koristite samo deblji dio s vrha limenke)
¾ šalice biljnog jogurta (soja, indijski orah ili kokos)
½ šalice + 2 žlice javorovog sirupa
¼ šalice Kakao maslaca
2 žlice Matcha praha
½ žličice paste od mahuna vanilije
PRELJEVI
2-3 nasjeckana svježa kivija
Nasjeckane pistacije
Listovi svježe mente
NAČIN PRIPREME
BAZA
- Dodajte heljdu i sol u kuhinjski procesor i izmiksajte do konzistencije mrvica.
- Dodajte indijske oraščiće i ponovno miksajte dok se i oni ne raspadnu u mrvicu.
- Dodajte datulje, kokosovo ulje i maslac od indijskih oraščića i miksajte dok ne dobijete tijesto.
- Dno kalupa za tortu od 9” obložite pek papirom i dodajte ravnomjerno pritisnite tijesto u podlogu i stranice pomoću čaše s ravnim dnom.
- Ostavite sa strane u zamrzivač ili hladnjak.
NADJEV
- Dodajte sve sastojke u blender velike brzine i miješajte dok ne postane glatka i kremasta.
- Ulijte smjesu u koru za tart i lagano tapkajte po radnoj površini kako biste izbacili mjehuriće zraka.
- Zamrznite 2-3 sata.
UKRASI
- Kada se stvrdne, odmah izvadite tortu iz kalupa za torte.
- Ukrasite kivijem, pistacijom i svježom mentom i poslužite.
Ovaj kolač će se čuvati nekoliko dana u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi, alternativno zamrznuti i odmrznuti, po potrebi
UŽIVAJTE