Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
7listopad
Prehlada i gripa: 5 načina za brzo ozdravljenje

Prehlada i gripa dvije su užasne sezonske bolesti. Čim ih dobijemo, želimo brzo ozdraviti. Ali kako?

To nije lako, a za početak želimo reći istinu: bolje je spriječiti prehladu i gripu nego ih izliječiti. Bolje je i lakše. Ukoliko dobijete prve simptome prehlade, što bismo trebali učiniti?

Ima onih koji kažu da se prehlada i gripa mogu izliječiti samo odmorom sa puno hidratacije te da moramo dopustiti tijelu da se bori s njima i na taj način jača naš imunološki sustav. To dobro zvuči. Postoje i oni koji odmah preporučuju korištenje lijekova i dodataka za liječenje simptoma i odmah se osjećaju bolje, ni to nije loša ideja.

Razlika između prehlade i gripe

Gripa nije samo upala dišnih putova poput prehlade, već je to virusno uzorkovana bolest. Zarazna je i može se razvijati na različite načine. Čak i prehlada, ukoliko se ne liječi ispravno, može se iz jednostavne bakterijske infekcije promijeniti u virusnu.

Stoga, prije svega, preporučujemo da se obratite svom liječniku opće prakse kako biste saznali jesu li simptomi koji su nas zahvatili simptomi prehlade ili gripe. Osim tretmana koje na liječnik propisuje, što samo možemo učiniti kako bi olakšali izlječenje?

5 trikova za brzo ozdravljenje od prehlade i gripe

Pijte puno tekućine. Da, svi tako govore. No, otkrivamo vam tajnu: Chia sjemenke upijaju količinu vode do 12 puta veću od svoje težine, zob oko 8 puta. Puding od Chia sjemenki ili kaša za doručak puno će vam pomoći.

Vitamin C. Mnogi ljudi uzimaju dodatke vitamina C u velikim dozama. No, znanost kaže da postoji maksimalno ograničenje, te da se suplementi ne apsorbiraju u potpunosti. Previše vitamina C može uzrokovati mučninu i proljev, kao i nagrizanje zubi! Ako ga jedete iz prirodne hrane, tijelo će ga apsorbirati sve bolje i bolje. Koju izabrati? Baobab, bobice Goji i novi Camu Camu + Acerola!

Kurkuma. Kurkumin ima veliki protuupalni učinak, savršen za prehladu ili za olakšavanje liječenja gripe.

Spavanje. Odmor je, kako kažu sve bake, najbolja terapija. Spavajte, opustite se. Ako to ne možete učiniti, saznajte kako bolje spavati u ovom članku.

Detoksikacija. Sluz, upala i otpad protutijela moraju se izlučiti iz tijela. Pomozite si s našom zelenom superhranom: odaberite onu koja vam najviše odgovara!

komentiraj

Prijavi se i
saznaj prvi za
super ponudu!

Načini plaćanja

Kreditnim karticama
Gotovinom prilikom pouzeća

Ako ti se sviđa – prati nas!

Superfood © 2023. Infensus d.o.o. , Mihanovićeva 18, Križ, tel. 01 8000 901