Skip to content Skip to footer

Amarant brašno – bez glutena

5,50 (41,44 kn)

500 grama

100% brašno od amaranta iz organskog uzgoja

Brašno od amaranta je vrlo hranjivo, jednostavno za korištenje i ima  visok postotak bjelančevina i vlakana, a nizak udio šećera.

Koristi se za pripremanje lepinja, keksa, kolača i kruha, a zbog visokog sadržaja škroba izvrsno se može koristiti za pečenje kruha, pomiješano s pšeničnim brašnom u omjeru 1:3 dobit ćete malo tamniji kruh izvrsne kvalitete.

Kategorije: , Oznake: , , , Product ID: 5162

Opis

Amarant brašno je sve poznatije zbog svojih hranjivih i nutritivnih vrijednosti te ga zbog činjenice da je bezglutensko ljudi sve više koristi u pripremi jela. U važnije karakteristike amaranta ulazi i nizak sadržaj ugljikohidrata u odnosu na tradicionalne žitarice, međutim pokazuje puno bolje rezultate u sadržaju minerala, bjelančevina, vlakana i masnoća.

Amarant je nutritivno jedna od najbogatijih žitarica, a za razliku od većine drugih žitarica i pseudožitarica, nutritivna vrijednost ovog zrna nalazi se u njegovoj unutrašnjosti. Obiluje masnim kiselinama te nizom vitamina i minerala.

U svome sastavu sadrži dva puta više kalcija od mlijeka!

Zrno amaranta sadrži 12 – 18 % proteina, a za razliku od većine žitarica, sadrži i esencijalne aminokiseline lizin te metionin i cistein.

Bezglutenska proteinska brašna odlično su rješenje za sve osobe koje paze na svoju prehranu, ali i one koje zbog objektivnih razloga ne mogu konzumirati gluten; neovisno radi li se o celijakiji ili intoleranciji na gluten / pšenicu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Amarant brašno – bez glutena”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prijavi se i
saznaj prvi za
super ponudu!

Načini plaćanja

Kreditnim karticama
Gotovinom prilikom pouzeća

Ako ti se sviđa – prati nas!

Superfood © 2023. Infensus d.o.o. , Mihanovićeva 18, Križ, tel. 01 8000 901