Opis
Amarant brašno je sve poznatije zbog svojih hranjivih i nutritivnih vrijednosti te ga zbog činjenice da je bezglutensko ljudi sve više koristi u pripremi jela. U važnije karakteristike amaranta ulazi i nizak sadržaj ugljikohidrata u odnosu na tradicionalne žitarice, međutim pokazuje puno bolje rezultate u sadržaju minerala, bjelančevina, vlakana i masnoća.
Amarant je nutritivno jedna od najbogatijih žitarica, a za razliku od većine drugih žitarica i pseudožitarica, nutritivna vrijednost ovog zrna nalazi se u njegovoj unutrašnjosti. Obiluje masnim kiselinama te nizom vitamina i minerala.
U svome sastavu sadrži dva puta više kalcija od mlijeka!
Zrno amaranta sadrži 12 – 18 % proteina, a za razliku od većine žitarica, sadrži i esencijalne aminokiseline lizin te metionin i cistein.
Bezglutenska proteinska brašna odlično su rješenje za sve osobe koje paze na svoju prehranu, ali i one koje zbog objektivnih razloga ne mogu konzumirati gluten; neovisno radi li se o celijakiji ili intoleranciji na gluten / pšenicu.
Recenzije
Još nema recenzija.