Opis
Heljda je jako bogata manganom, željezom, bakrom, magnezijem, vlaknima i fosforom. Sadrži rutin i kvercetin – flavonoide koji potiču metabolizam. Proteini (lizin) iz heljde imaju visoku biološku vrijednost što znači da ih organizam može iskoristiti u vrlo visokoj mjeri.
Flavonoidi su fitonutrijenti koji štite od bolesti produljenjem djelovanja vitamina C te djelovanjem kao antioksidansi. Flavonoidi pomažu u održavanju cirkulacije, sprječavaju zgrušavanje trombocita te štite LDL kolesterol od oksidacije slobodnih radikala u potencijalno štetne okside kolesterola. Sva ova djelovanja doprinose održavanju zdravlja srca.
Dodatno, heljdino brašno je dobar izvor magnezija, a ovaj mineral doprinosi opuštanju krvnih žila, poboljšanju cirkulacije i dopremanju nutrijenata, dok snižava krvni tlak što je idealna kombinacija za zdrav kardiovaskularni sustav.
Bezglutenska brašna odlično su rješenje za sve osobe koje paze na svoju prehranu, ali i one koje zbog objektivnih razloga ne mogu konzumirati gluten; neovisno radi li se o celijakiji ili intoleranciji na gluten / pšenicu.
Recenzije
Još nema recenzija.