Opis
Riža je bogata hranjivim tvarima (cink i vitamini B skupine), vlaknima i proteinima te uopće ne sadrži masnoće, stoga je čest odabir u kulinarstvu. Koristi se u pripremi juha i umaka zbog svog neutralnog okusa, a također promiče probavu, potiče metabolizam i djeluje na smanjenje upalnih aktivnosti.
Rižino brašno u osnovi pruža našem tijelu dvije prednosti:
- Vitamini B skupine: međutim, ovaj proizvod našem tijelu daje dobru dozu vitamina B6, B3, B2 i B1, ali i vitamina E.
- Bez glutena: rižino brašno, kao i žitarice od kojih je dobiveno, prirodno ne sadrže gluten. Stoga ga ljudi s celijakijom također mogu sigurno koristiti. Riža je bogata hranjivim tvarima (cink i vitamini B skupine), vlaknima i proteinima te uopće ne sadrži masnoće, stoga je čest odabir u kulinarstvu. Koristi se u pripremi juha i umaka zbog svog neutralnog okusa, a također promiče probavu, potiče metabolizam i djeluje na smanjenje upalnih aktivnosti.
Brašna bez glutena odlično su rješenje za sve osobe koje paze na svoju prehranu, ali i one koje zbog objektivnih razloga ne mogu konzumirati gluten; neovisno radi li se o celijakiji ili intoleranciji na gluten / pšenicu.
Proteini u brašnu pružaju potrebnu energiju, vlakna reguliraju probavu, a nezasićene masti doprinose osjećaju sitosti i održavaju kvalitetnu energetsku razinu bez osjećaja umora i iscrpljenosti.
Proteinska brašna rezultiraju proizvodima s relativno manjim udjelima ugljikohidrata, višim udjelima proteina i zdravih masnoća što dugotrajno osigurava kontinuiranu sitost hraneći „dobre” bakterije u crijevima. Također, pomažu u reguliraju razine glukoze u krvi polaganim oslobađanjem šećera osiguravajući stalan izvor energije.
Recenzije
Još nema recenzija.