Skip to content Skip to footer

Teff muesli

4,20 (31,64 kn)

350 grama

Bezglutenski, bogati proteinima, vlaknima i mineralima, bezglutenski muesli su cjelovito i nutritivno bogato rješenje za doručak, međuobrok ili zamjenu za brzi obrok!

Naša teff mješavina nastala je kao logičan odgovor na današnji svepristuni manjak energije u toku dana te potencijalne probavne poteškoće koje su posljedica brze hrane. Teff ima najviši udio hranjivih sastojaka naspram ostalih vrsta žitarica, a bogat je esencijalnim masnim kiselinama, mineralima (željezo, kalij, cink i magnezij) i visokim udjelom proteina i vitamina. Sadrži sve esencijalne aminokiseline, a također sadrži puno vlakana, lizina i kalcija. Zbog visokog sadržaja neprobavljivih vlakana usporava porast razine glukoze u krvi i umanjuje glad.

Muesli se mogu koristiti u   mlijeku, kokosovoj vodi, voćnom soku ili jogurtu. Također je ukusan za kombiniranje sa svježim ili smrznutim voćem. Teff  muesli vam daje osjećaj sitosti dugo vremena.

Teff karakterizira niski glikemijski indeks, tako da je on osobito dobar odabir za dijabetičare kako bi održali stabilnu razinu glukoze u krvi. Prirodno stvara osjećaj sitosti zbog visokog udjela neprobavljivih vlakana i zbog toga je neizbježan u prehrani pretilih osoba, osoba s metaboličkim poremećajima, kao i osoba s kroničnim nezaraznim bolestima, ali i sportaša.

Kategorije: , Oznake: , , Product ID: 5197

Opis

Uz Teff muesli pahuljice možete odmah započeti dan puni energije.

Bezglutenski, bogati proteinima, vlaknima i mineralima, teff muesli su cjelovito i nutritivno bogato rješenje za doručak, međuobrok ili zamjenu za brzi obrok! Ova mješavina nastala je kao logičan odgovor na današnji svepristuni manjak energije u toku dana te potencijalne probavne poteškoće koje su posljedica brze hrane.

Teff ima jako visok udio hranjivih sastojaka uspoređujući neke od klasičnih vrsta žitaric apoput pšenice, raži, ječma, kukuruza i sl. Bogat je esencijalnim masnim kiselinama, ima visok udio minerala (kalcij, fosfor, željezo, kalij, cink i magnezij) i visok udio proteina i vitamina. Sadrži sve esencijalne aminokiseline, tako da je samodostatan kao cjelovita namirnica, a njegov potencijal ističe se i u visokom sadržaju vlakana.

U usporedbi s ostalim žitaricama, teff ima mnogo veći postotak mekinja i klica, tako da je vrlo dobar izvor dijetalnih vlakana, proteina, željeza, aminokiselina, vitamina C i kalcija. Od brašna teffa radi se poznata “injera” – kruh, koji Etiopljani jedu svaki dan.

Teff kaša (količine zrna od cca 1/4 šalice) sadrži 180 kalorija, 7 grama cjelovitih proteina i 4 grama dijetalnih vlakana najviše u obliku otpornog škroba koji hrani korisne crijevne bakterije. Teff daje 25 posto dnevne potrebe za magnezijem, 20 posto potrebe za željezom i 10 posto za kalcijem. To je ujedno i jedino zrno koje osigurava 88 mg vitamina C po obroku!

Jedna šalica kuhanog teffa sadrži nevjerojatnih 123 mg kalcija.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Teff muesli”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prijavi se i
saznaj prvi za
super ponudu!

Superfood © 2023. Infensus d.o.o. , Mihanovićeva 18, Križ, tel. 01 8000 901