Opis
Ukiseljena zelena rajčica
Zimnica odnosno postupak kiseljenja povrća ije drevna tehnika čuvanja i aromatiziranja hrane uz dodatak soli ili octa koja nam omogućava njihovo skladištenje i korištenje tijekom cijele godine.
Kiseljenje povrća, ali i voća može se postići prirodnim procesom mliječno kiselinske fermentacije uz pomoć soli, no može se postići i dodatkom octa. Razlika je u tome što zimnica povrća i voća pripremljena prirodnim procesom fermentacije sadrži probiotike, odnosno korisne bakterije za zdravlje naših crijeva i probave.
Zanimljivosti o zelenoj rajčici:
Zelena rajčica sadrži alkaloidni tomatin koji je trenutno u postupku brojnih znanstvenih istraživanja o korisnosti u borbi organizma protiv raznih oblika raka. Alkaloidni tomatin moguće je pronaći samo u zelenim dijelovima biljke rajčice. Kako plod rajčice dozrijevaju razina tomatina u njima opada.
Stoga smo napravili ovaj proizvod od zelenih rajčica kako bi maksimalno iskoristili prisutnost alkaloidnog tomatina.
Sastojci
Sastav: zelena rajčica, voda, ocat, lovor, šećer, sol i papar
Proizvod ne sadrži aditive ni industrijjske konzervanse
NAČIN ČUVANJA
Nakon otvaranja proizvod čuvati hladnjaku i potrošiti u što kraćem roku.
ROK TRAJANJA
Rok trajanja naznačen na pakiranju proizvoda
Recenzije
Još nema recenzija.