Sikavica se kao lijek koristi više od 2000 godina. Koriste se list i plod. Plod sikavice je iznimno ljekovit zbog prisutnosti silimarina koji se kao aktivna tvar najčešće upotrebljava kod poremećaja i bolesti vezanih uz jetru. Oblik i okus ploda podsjeća na pšenicu sa slatkastom notom.
Sikavica sadrži silimarin kao kompleks različitih spojeva (silibina A…
Isprobajte ovaj fenomenalan recept za brzu pripremu vafli bez glutena sa teff brašnom. Zasladite se ovim zdravim obrokom sa jednom od najzdravijih žitarica.
POTREBNI SASTOJCI:
0.5kg tagliatelle
2 žumanjka
ribani parmezan ili grano padano
1/3 maslaca
1 žličica tartufate ili svježe ribani tartufi
sol
NAČIN PRIPREME:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Kad je tjestenina gotova, 2/3 vode u kojoj se kuhala izlijte a ostatak ostavite u loncu zajedno s…
Pripremite zdravi i prirodni bolognese umak bez puno muke. Korištenjem zdravih i prirodnih sastojaka osigurat ćete sjajne okuse.
Posluživanja: 6 – 8 osoba
Vrijeme pripreme: 45 min
SASTOJCI:
Biskvit:
1 šalica Awakening bowl malina
1⁄2 šalice zobenih pahuljica
6 datulja (bez koštica)
Krema:
1 šalica biljnog jogurta (ja sam koristila sojin jogurt s aromom vanilije)
javorov sirup (po ukusu)
Džem od malina:
200 g smrznutih malina
1 i 1⁄2 žlica javorovog sirupa
1⁄4…
Jednostavno
30 min
5 osoba
Sastojci:
3 jaja
60 g rogača
30 g kokosovog brašna
15 g Ómega 3 mix (mješavina BIO sjemenki)
2 žličice praška za pecivo
30 g mljevenih lješnjaka
Voda (prema potrebi)
Postupak:
Pomiješajte sve sastojke u posudi osim lješnjaka.
Miješajte ručnim blenderom.
Počnite dodavati vodu dok ne dobijete željenu teksturu.
Ulijte smjesu u…