Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Salata od toplog tofua, zapečenog povrća s umakom od špinata i senfa

70Jednostavno
70 30 min
1 1 – 2 osobe

 

Sastojci: 

1 šaka špinata

125 g tofua narezanog na male kockice

1 žlica umaka od soje

1 žličica kurkume i Iswari crnog papra

1/2 batata oguljenog i nasjeckanog na kockice

1/2 mrkve oguljene i narezane na kockice

20 g ljubičastog kupusa narezanog na trakice

1 žlica narezane paprike

Maslinovo ulje

1 žličica suhog ružmarina

SASTOJCI ZA UMAK:

1/2 žlice maslinovog ulja

1/2 žličice Dijon senfa

1/2 žlice balsamico octa

1 žlica soka od naranče

1 žlica soka od limuna

Sol

Papar

__________________________________________________________________________________________________

Postupak: 

Zagrijte pećnicu na 180°C. Operite i narežite batat i mrkvu. Stavite u posudu za pećnicu, posolite, popaprite i začinite. Prelijte uljem i pecite u pećnici oko 30 minuta, miješajući nakon 15 minuta. Stavite tofu na drugi pleh, zamotajte ga soja umakom, malo maslinovog ulja, kurkume i crnog papra te suhim ružmarinom i pecite 20 minuta. U međuvremenu oprati i narezati crveni kupus i papriku. – Listove špinata stavite u zdjelu za posluživanje i dodajte narezani crveni kupus i papar. Kad su batat i mrkva gotovi, dodajte ih u salatu.

ZA UMAK: U manjoj posudi pomiješajte ulje, dijon senf, balzamico ocat, sok od naranče, limunov sok, sol i papar. Prelijte salatu i odmah poslužite.