Sastojci:
1 šaka špinata
125 g tofua narezanog na male kockice
1 žlica umaka od soje
1 žličica kurkume i Iswari crnog papra
1/2 batata oguljenog i nasjeckanog na kockice
1/2 mrkve oguljene i narezane na kockice
20 g ljubičastog kupusa narezanog na trakice
1 žlica narezane paprike
Maslinovo ulje
1 žličica suhog ružmarina
SASTOJCI ZA UMAK:
1/2 žlice maslinovog ulja
1/2 žličice Dijon senfa
1/2 žlice balsamico octa
1 žlica soka od naranče
1 žlica soka od limuna
Sol
Papar
__________________________________________________________________________________________________
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Operite i narežite batat i mrkvu. Stavite u posudu za pećnicu, posolite, popaprite i začinite. Prelijte uljem i pecite u pećnici oko 30 minuta, miješajući nakon 15 minuta. Stavite tofu na drugi pleh, zamotajte ga soja umakom, malo maslinovog ulja, kurkume i crnog papra te suhim ružmarinom i pecite 20 minuta. U međuvremenu oprati i narezati crveni kupus i papriku. – Listove špinata stavite u zdjelu za posluživanje i dodajte narezani crveni kupus i papar. Kad su batat i mrkva gotovi, dodajte ih u salatu.
ZA UMAK: U manjoj posudi pomiješajte ulje, dijon senf, balzamico ocat, sok od naranče, limunov sok, sol i papar. Prelijte salatu i odmah poslužite.