Skip to content Skip to footer

Crni kim – sveobuhvatni čistač organizma

U davna vremena, lijekovi nisu postojali, pa se zdravlje tražilo na alternativne načine – konkretnije, kroz biljke. Jedna od biljaka koju ne treba zanemariti svakako je Crni kim. Znali su to još davno stari Egipćani, a i civilizacije prije njih, no blagodati Crnog kima znanstveno su dokazane tek u novijoj povijesti i do danas je…

Čišćenje jetre – može li nam Sikavica pomoći?

Čišćenje jetre prirodnim putem S obzirom da je  jetra jedna od najvažnijih organa u tijelu čovjeka (tzv. središnja prikupna procesna tvornica), a uz crijeva zasigurno jedan od najvećih imunosnih organa – samim time zahtjeva temeljit i ozbiljan pristup – ukoliko govorimo o njenoj detoksifikaciji (čišćenju). Čišćenje jetre postala je vrlo česta tema koja se…

Zob: 3 studije koje dokazuju dobrobiti žitarice

Zob možda izgleda kao dosadna žitarica, ali zapravo dokazano je da ima brojne prednosti zbog kojih kao da dolazi s drugog planeta. Sigurno ste spremni saznati cijelu istinu? Zob je jedna od najzdravijih žitarica na planeti. Važan izvor vitamina, minerala, vlakana i antioksidansa. Brojna  istraživanja pokazala su da zob ima brojne dobrobiti za naše zdravlje. Kada…

Detoksifikacija

Detoksikacija: što su toksini? Toksini su nevidljivi kemijski spojevi: prisutni su u zraku koji udišemo, najčešće uzrokovano onečišćenjem okoliša. Ima ih u vodi, voću i povrću te životinjskim proizvodima. Neki od lijekova također mogu oslobađati toksine, kao i mnoga prirodna hrana, a posebno pakirana hrana puna aditiva kao što su boje i konzervansi. Mnoge toksine, kao…

Alergije i pomoć kod alergija

Tvari koje izazivaju alergije su alergeni. Uobičajeni alergeni su različite tvari iz okoliša ili hrane, a najčešći su oni koji u tijelo ulaze dišnim sustavom iz zraka, dok su rjeđi oni iz hrane ili lijekovi. Dodir osjetljivih osoba s takvim tvarima potiče otpuštanje upalnih tvari iz stanica, npr. sluznica vjeđa i dišnog sustava, što uzrokuje…

Žitarice za doručak smanjuju rizik od dijabetesa kod djece

Doručak je dobra navika iz mnogo razloga; jedan od razloga pokazala je studija provedena u Velikoj Britaniji, prema kojoj zdrav doručak može smanjiti rizik od razvoja dijabetesa tipa 2 kod djece. Švedska studija presjeka iz 2007. također je pokazala da su cjelovite žitarice za doručak u obrnutoj korelaciji s rizikom od razvoja dijabetesa tipa 2. To…