U davna vremena, lijekovi nisu postojali, pa se zdravlje tražilo na alternativne načine – konkretnije, kroz biljke. Jedna od biljaka koju ne treba zanemariti svakako je Crni kim. Znali su to još davno stari Egipćani, a i civilizacije prije njih, no blagodati Crnog kima znanstveno su dokazane tek u novijoj povijesti i do danas je…
Čišćenje jetre prirodnim putem
S obzirom da je jetra jedna od najvažnijih organa u tijelu čovjeka (tzv. središnja prikupna procesna tvornica), a uz crijeva zasigurno jedan od najvećih imunosnih organa – samim time zahtjeva temeljit i ozbiljan pristup – ukoliko govorimo o njenoj detoksifikaciji (čišćenju).
Čišćenje jetre postala je vrlo česta tema koja se…
Zob možda izgleda kao dosadna žitarica, ali zapravo dokazano je da ima brojne prednosti zbog kojih kao da dolazi s drugog planeta. Sigurno ste spremni saznati cijelu istinu?
Zob je jedna od najzdravijih žitarica na planeti. Važan izvor vitamina, minerala, vlakana i antioksidansa. Brojna istraživanja pokazala su da zob ima brojne dobrobiti za naše zdravlje. Kada…
Detoksikacija: što su toksini?
Toksini su nevidljivi kemijski spojevi: prisutni su u zraku koji udišemo, najčešće uzrokovano onečišćenjem okoliša. Ima ih u vodi, voću i povrću te životinjskim proizvodima. Neki od lijekova također mogu oslobađati toksine, kao i mnoga prirodna hrana, a posebno pakirana hrana puna aditiva kao što su boje i konzervansi.
Mnoge toksine, kao…
Tvari koje izazivaju alergije su alergeni. Uobičajeni alergeni su različite tvari iz okoliša ili hrane, a najčešći su oni koji u tijelo ulaze dišnim sustavom iz zraka, dok su rjeđi oni iz hrane ili lijekovi. Dodir osjetljivih osoba s takvim tvarima potiče otpuštanje upalnih tvari iz stanica, npr. sluznica vjeđa i dišnog sustava, što uzrokuje…
Doručak je dobra navika iz mnogo razloga; jedan od razloga pokazala je studija provedena u Velikoj Britaniji, prema kojoj zdrav doručak može smanjiti rizik od razvoja dijabetesa tipa 2 kod djece.
Švedska studija presjeka iz 2007. također je pokazala da su cjelovite žitarice za doručak u obrnutoj korelaciji s rizikom od razvoja dijabetesa tipa 2. To…