Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Špageti od tikvica s dinstanim gljivama i edamamom

Špageti od tikvica s dinstanim gljivama i edamamom

Zahtjevnosti:  Jednostavno

Vrijeme pripreme: 30 min

Količina: za 1 osobu

SASTOJCI

65 g tikvica

50 g gljiva

30 g  edamame grah/ zrna

30 ml kokosovog mlijeka

1 dehidrirana čili paprika

1 žličica Kurkuma s crnim paprom

10 g luka

1 mali češanj češnjaka

20 g mrkve

Origano

Sol

UPUTE

U wok stavite 1 kapljicu ulja, zagrijte i dodajte luk i nasjeckani češnjak. Zatim dodajte mrkvu narezanu na kockice i laminirane gljive. Pirjajte na umjerenoj vatri i začinite solju, paprikom i origanom. Dodajte kuhani edamame grah, kurkumu, crni papar i kokosovo mlijeko, poklopite i kuhajte još 5 minuta na umjerenoj vatri.

Okrenite tikvice u spiralu dok ne dobiju teksturu špageta.

U međuvremenu u kuhano povrće dodajte kuhane tikvice i dobro promiješajte. Maknite s vatre i poslužite.

UŽIVAJTE