Špageti od tikvica s dinstanim gljivama i edamamom
Zahtjevnosti: Jednostavno
Vrijeme pripreme: 30 min
Količina: za 1 osobu
SASTOJCI
65 g tikvica
50 g gljiva
30 g edamame grah/ zrna
30 ml kokosovog mlijeka
1 dehidrirana čili paprika
1 žličica Kurkuma s crnim paprom
10 g luka
1 mali češanj češnjaka
20 g mrkve
Origano
Sol
UPUTE
U wok stavite 1 kapljicu ulja, zagrijte i dodajte luk i nasjeckani češnjak. Zatim dodajte mrkvu narezanu na kockice i laminirane gljive. Pirjajte na umjerenoj vatri i začinite solju, paprikom i origanom. Dodajte kuhani edamame grah, kurkumu, crni papar i kokosovo mlijeko, poklopite i kuhajte još 5 minuta na umjerenoj vatri.
Okrenite tikvice u spiralu dok ne dobiju teksturu špageta.
U međuvremenu u kuhano povrće dodajte kuhane tikvice i dobro promiješajte. Maknite s vatre i poslužite.
UŽIVAJTE