Posluživanja: 6 – 8 osoba
Vrijeme pripreme: 45 min
SASTOJCI:
Biskvit:
1 šalica Awakening bowl malina
1⁄2 šalice zobenih pahuljica
6 datulja (bez koštica)
Krema:
1 šalica biljnog jogurta (ja sam koristila sojin jogurt s aromom vanilije)
javorov sirup (po ukusu)
Džem od malina:
200 g smrznutih malina
1 i 1⁄2 žlica javorovog sirupa
1⁄4 šalice Iswari Chia sjemenki
Ukrasiti:
1 šalica svježih jagoda
POSTUPAK:
Biskvit:
- Dodajte sve sastojke u blender i miješajte dok ne dobijete tijesto.
- Kalup za tortu obložite papirom za pečenje i utisnite tijesto u podlogu pomoću lopatice ili glatkog stakla da ga zbijete.
- Ostavite sa strane u zamrzivač.
Džem od malina:
- Dodajte maline u lonac i pustite da prokuha
- Dodajte javorov sirup i chia sjemenke.
- Nastavite kuhati 15 min, redovito miješajući.
- Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
- Prebacite u staklenku.
KREMA:
- Dodajte jogurt u veću zdjelu i pjenjačom provjerite da nema vidljivih grudica.
- Umiješajte javorov sirup ako koristite po ukusu.
- 4 žlice ohlađenog džema od malina lagano umiješajte u jogurt.
- Nadjev ulijte u podlogu za tart i zamrznite 25 minuta.
UKRASITI:
- Tortu ukrasite narezanim jagodama
Ovaj kolač se može čuvati nekoliko dana u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi, alternativno zamrznuti i odmrznuti po potrebi.