Veganski omlet
Složenost: jednostavno
Vrijeme pripreme: 15 min
Količina: za 1 osobu
SASTOJCI
50 g brašna od slanutka
5 g hranjivog kvasca
1 žlica praška za pecivo
1/2 žličice kurkume
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/4 žličice crne soli
90 ml sojinog mlijeka
50 g gljiva
20 g luka (1/4)
60 g svježe rajčice (1/2)
1 žlica maslinovog ulja
UPUTE
Narežite povrće na kockice, ostavite sa strane. U zdjelu dodajte brašno od slanutka, nutritivni kvasac, prašak za pecivo, začine i sojino mlijeko i umutite da se sjedini (nekoliko grudica je u redu).
Zagrijte tavu s maslinovim uljem i kad je vruća dodajte povrće narezano na kockice, kuhajte 8-10 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
Zagrijte zasebnu tavu koja se ne lijepi na umjerenoj vatri i ulijte smjesu od slanutkovog brašna, kuhajte dok se ne pojave mjehurići, a zatim dodajte vegetu na pola omleta i preklopite na pola.
Pustite da se kuha još 2-3 minute i poslužite s malo salate ili avokada na vrhu.
UŽIVAJTE