Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
7listopad
Zdrava koža: 5 trikova koje možda niste znali

Koja je tajna zdrave i blistave kože? Što se tiče zdravlja i dobrobiti, nažalost ne postoji čudesna metoda. Moramo razumjeti i poštivati ​​složenost našeg tijela i znati da su pravilnim stavom i holističkim pristupom moguće promjene. Zdrava koža ovisi o nekoliko čimbenika , evo 5 koje možda ne znate!

Kad pomislimo na zdravu kožu, često zamišljamo dječju meku i netaknutu kožu. Kad smo bili mladi, naša je koža bila u najčišćem stanju: svilenkasto glatka, hidratizirana, sjajna i zategnuta, bez imalo nesavršenosti. Tada godine prolaze, a s godinama se pojavljuju i prvi problemi. Najčešći od ovih problema su akne i bore.

Točno: kao mladi bili smo izloženi hormonalnim promjenama kako je pubertet zavladao, što je kontinuirano destabiliziralo našu endokrinu ravnotežu, često uzrokujući erupcije kože koje je bilo teško sakriti. Akne su raširen problem, sve češći među mladima, ali i među odraslima. Postoji nekoliko oblika akni, od kojih je neke vrlo teško liječiti i invazivne su. Većina ljudi pati od akni koje je zapravo lako liječiti, čak i ako potpuno zanemaruju prave uzroke i rješenja.

Bore su, s druge strane, neizbježne: s vremenom se struktura kože počinje urušavati, a njezin ton ustupa mjesto sve vidljivijim brazdama. Koža postupno gubi hidrataciju i postaje sve manje učinkovita kao prepreka vanjskim napadima, poput sunčevog zračenja. Elastičnost se smanjuje, a sila gravitacije gura kožu sve niže i niže.

Starenje kože je prirodan i neizbježan proces. postoji mnogo čimbenika koji ga mogu ubrzati ili usporiti. Na isti način, postoji mnogo načina za prevenciju i liječenje uobičajenih akni, a mnogi od njih ovise o prehrani. Mi smo ono što jedemo, a na našu kožu jako utječe hrana koju konzumiramo.

Evo 5 trikova za zdravu kožu koje možda još ne znate, a koji mogu usporiti starenje kože i spriječiti akne:

Spavanje je dobro za vašu kožu: Razmislite o ljepoti spavanja! Loš odmor ili spavanje nedovoljan broj sati po noći može biti uzrok problem za našu kožu. Oni koji malo i loše spavaju riskiraju ubrzati proces starenja kože. Miran i dovoljna količina sna jedna je od najučinkovitijih tajni protiv bora. Naša koža proizvodi kolagen koji je održava elastičnom, uglavnom noću!

Alkohol nas stari: Pijenje puno alkohola proizvodi dublju dehidraciju, stvara slobodne radikale i brzo stari ne samo kožu, već i cijeli naš sustav! Uz to, opterećuje jetru, a posljedica je rizik od razvoja akni, mrlja i dermatitisa.

Nizak glikemijski indeks: Dijeta s niskim glikemijskim indeksom pomaže u održavanju zdrave kože. Škrob i šećeri pretvaraju se u glukozu, tvar koja ubrzava proces razgradnje naših tkiva, uključujući i kožu. Proces glikacije napada kolagen i elastin, proteine ​​koji održavaju kožu zdravom! Visoke razine glukoze također potiču upalu i potiču proizvodnju sebuma, dva čimbenika koji mogu uzrokovati akne.

Naša ponuda proklijale zobi nema dodani šećer i bogata je vlaknima koja pomažu u regulaciji šećera u krvi. Hrani, zadovoljava i osigurava sve potrebne vitamine za zdravu i lijepu kožu.

Tjelesna aktivnost:  svi smo upoznati sa prednostima i dobrobitima redovitih tjelesnih aktivnosti. Ujedno  to je i sjajan način održavanja kože. Kretanje potiče krvožilni sustav koji je odgovoran za njegu kože.

Vitamini, minerali, antioksidanti i zdrave masti: Nedostatak vitamina A, E ili željeza može biti veliki problem za našu kožu. Važnost unosa potrebnih količina vitamina i željeza je neupitna, sa naglaskom na izbjegavanje zasićenih masnoća poput palminog ulja iz mnogih grickalica i prerađene hrane na tržištu.

Naše Buddha energy bars savršene su za zdrav međuobrok, bez dodanog šećera, bez palminog ulja ili zasićenih masti te vrlo bogate vitaminima i mineralima.

Pšenična trava je superhrana bogata antioksidansima, izvrsna za sprečavanje upala i savršena za uklanjanje toksina koji prijete zdravlju naše kože.

komentiraj

Prijavi se i
saznaj prvi za
super ponudu!

Načini plaćanja

Kreditnim karticama
Gotovinom prilikom pouzeća

Ako ti se sviđa – prati nas!

Superfood © 2023. Infensus d.o.o. , Mihanovićeva 18, Križ, tel. 01 8000 901