Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zlatni Latte

Složenost: jednostavno

Vrijeme pripreme: 20 min

Količina: za 2 osobe

Sastojci:

1⁄2 šalice pirea od bundeve

2 šalice konopljinog mlijeka (ili drugog biljnog mlijeka)

1 žličica ekstrakta vanilije

5 žlica javorovog sirupa

1⁄2 žličice začina za bundevu

1 žlica Macaccino Gold

1⁄4 žličice ekstrakta badema

Krema:

1⁄2 šalice kokosovog mlijeka iz konzerve (u hladnjaku preko noći i koristite samo deblji dio s vrha limenke)

1 žlica javorovog sirupa

1⁄4 žličice paste od mahune vanilije

Ukrasiti:

Nasjeckani pekani

Mljeveni cimet

Postupak:

  1. Pripremite preljev za kremu tako da u veliku zdjelu dodate kokosovo mlijeko, javorov sirup i pastu od mahuna vanilije.
  2. Sastojke miješajte ručnom pjenjačom do glatke smjese i premjestite u vrećicu.
  3. Stavite vrećicu u zamrzivač na 15 minuta da se kokosova krema stegne dok pripremate latte.
  4. Dodajte pire od bundeve, mlijeko od konoplje, ekstrakt vanilije, javorov sirup, začin od bundeve, Macaccino gold i ekstrakt badema u lonac i zakuhajte.
  5. Neprekidno miješajte nekoliko minuta dok se smjesa ne zagrije.
  6. Premjestite zlatnu smjesu za latte u čaše za posluživanje, prelijte vrhnjem od kokosa i pospite nasjeckanim pekanima i mljevenim cimetom prije posluživanja.