Složenost: jednostavno
Vrijeme pripreme: 20 min
Količina: za 2 osobe
Sastojci:
1⁄2 šalice pirea od bundeve
2 šalice konopljinog mlijeka (ili drugog biljnog mlijeka)
1 žličica ekstrakta vanilije
5 žlica javorovog sirupa
1⁄2 žličice začina za bundevu
1 žlica Macaccino Gold
1⁄4 žličice ekstrakta badema
Krema:
1⁄2 šalice kokosovog mlijeka iz konzerve (u hladnjaku preko noći i koristite samo deblji dio s vrha limenke)
1 žlica javorovog sirupa
1⁄4 žličice paste od mahune vanilije
Ukrasiti:
Nasjeckani pekani
Mljeveni cimet
Postupak:
- Pripremite preljev za kremu tako da u veliku zdjelu dodate kokosovo mlijeko, javorov sirup i pastu od mahuna vanilije.
- Sastojke miješajte ručnom pjenjačom do glatke smjese i premjestite u vrećicu.
- Stavite vrećicu u zamrzivač na 15 minuta da se kokosova krema stegne dok pripremate latte.
- Dodajte pire od bundeve, mlijeko od konoplje, ekstrakt vanilije, javorov sirup, začin od bundeve, Macaccino gold i ekstrakt badema u lonac i zakuhajte.
- Neprekidno miješajte nekoliko minuta dok se smjesa ne zagrije.
- Premjestite zlatnu smjesu za latte u čaše za posluživanje, prelijte vrhnjem od kokosa i pospite nasjeckanim pekanima i mljevenim cimetom prije posluživanja.