Skip to content Skip to footer

Čaj od pasje ruže, šipak bio

4,65 (35,04 kn)

150 g pakiranje

Pasja ruža (šipak) je biljka sa zavidnom količinom hranjivih nutrijenata. Njen plod šipurak je crvene boje aromatičnog mirisa te kiselkastog  okusa. U prehrani se upotrebljava kao čaj, kompot, sirup i pekmez. Posebno je bogat vitaminom C i on se kod šipka prilikom kuhanja ne uništava kao kod drugih čajeva

EKOLOŠKI CERTIFIKAT  br. 490209

PROIZVEDENO U HRVATSKOJ

 

Opis

OPIS

Pasja ruža (šipak) je biljka sa zavidnom količinom hranjivih nutrijenata. Njen plod šipurak je crvene boje aromatičnog mirisa te kiselkastog  okusa. U prehrani se upotrebljava kao čaj, kompot, sirup i pekmez.

SASTOJCI

Plod šipka sadrži značajan postotak voćnog šećera, bjelančevina i masti. Posebno je bogat vitaminom C i on se kod šipka prilikom kuhanja ne uništava kao kod drugih čajeva. Zadržava se i nakon više sati stajanja. Sadrži vitamine B1, B2, niacin, beta karoten i vitamin E. Vrlo je značajan i sadržaj mineralnih tvari, naročito kalija,  željeza, magnezija, fosfora i sumpora. Sadrži flavonide, tanin, voćne kiseline i pektine. Sjeme šipka sadrži tragove vitamina C, dekstrin, vanilin, voćne kiseline i ulje.

PREDNOSTI

Vitamin C u kombinaciji s ostalim mnogim korisnim tvarima se lako apsorbira u probavnom traktu. Preporuča se naročito starijim osobama kod kojih je oslabljena apsorpcija u probavnim organima. Šipak je blag purgativ zbog sadržaja voćnih kiselina i pektina. Čaj od šipka otklanja proljetni umor, malaksalost, pročišćava krv i potiče izlučivanje vode iz organizma. Preporuča se u zimskim mjesecima kao sredstvo za jačanje imuniteta. Kod dojilja vitamin C prelazi u mlijeko i dobro utječe na razvoj dojenčeta.

NAČIN PRIPREME

Jednu jušnu žlicu ploda preliti s 2-3 dcl hladne vode i ostaviti da odstoji 4 sata, zatim prokuhati 5 minuta. Protiv prehlade dobro je piti šipkov čaj zajedno s lipom. Nadopunjuje se s kamilicom, nevenom, matičnjakom, šumskim voćem, pasjim trnom…

NEŽELJENA DJELOVANJA

Nema neželjenih djelovanja.

UVJETI ČUVANJA PROIZVODA

Čuvati na suhom i tamnom mjestu.

ROK UPOTREBE

Naznačen je na ambalaži.

EKOLOŠKI CERTIFIKAT  br. 490209

PROIZVEDENO U HRVATSKOJ

 

Dodatne informacije

Mikronutrijenti

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Čaj od pasje ruže, šipak bio”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prijavi se i
saznaj prvi za
super ponudu!

Načini plaćanja

Kreditnim karticama
Gotovinom prilikom pouzeća

Ako ti se sviđa – prati nas!

Superfood © 2023. Infensus d.o.o. , Mihanovićeva 18, Križ, tel. 01 8000 901