Opis
SASTOJCI:
Brašno od smeđe riže, brašno od slanutka¹, škrob iz tapioke¹, mljevena heljda¹, cijela heljda¹, mljeveno laneno sjeme¹, psyllium u prahu (Plantago ovato) ¹, sjemenke suncokreta¹, suhi kvasac¹ i himalajska ružičasta sol.
Brašno od smeđe riže mnogo je hranjivije od normalnog brašna i također ima mnogo veći sadržaj vlakana. Prirodno je bez glutena i pruža dobru količinu magnezija, mangana, fosfora i vitamina B.
Brašno od slanutka je brašno napravljeno od sirovog slanutka, ima visok sadržaj proteina i prirodno je bez glutena. Osim što je manje kalorično od običnog brašna, vrlo je hranjivo.
Mljevena heljda druga je komponenta ovog proizvoda, koja mješavini daje značajan sadržaj složenih ugljikohidrata i vlakana – u kombinaciji sa zobenim pahuljicama odgovorni su za osjećaj sitosti koji pruža ovaj doručak.
Laneno sjeme, osim što je izvrstan izvor biljnih bjelančevina i omega 3, bitno je za davanje kašice napravljene s ovim proizvodom kremaste teksture i za poticanje sitosti.
Psyllium (Plantago ovata) sadrži topljiva vlakna dobivena iz kože sjemenki ove biljke. Oni se koriste za formiranje praha s visokim kapacitetom apsorpcije. Važno je povećati unos vode pri povećanju dnevnog unosa vlakana u našu prehranu.
Sjemenke suncokreta drugi su sastojak koji razlikuje ovaj proizvod, dodaje teksturu i doprinosi njihovom visokom sadržaju nezasićenih masti – zamjena zasićene masti nezasićenom u prehrani pomaže u održavanju normalne razine kolesterola u krvi.
PRIJEDLOZI ZA UPORBU I KORIŠTENJE:
1: U zdjeli pomiješajte ukupni sadržaj ovog pakiranja (300 g) s 350 ml tople vode i miješajte žlicom 1 minutu dok se ne dobije gusto, čvrsto tijesto.
2: Ostavite tijesto da se diže 30-45 minuta, prekriveno vlažnom krpom ili papirnatim ubrusom.
3: Prebacite tijesto u željeni oblik ili u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
4: Pospite sjemenkama po želji i pecite u pećnici na 180ºC 50 minuta.
5: Izvadite iz pećnice i ostavite nekoliko minuta da se ohladi. Narežite i uživajte, obični ili premazani maslacem od orašastih plodova ili paštetom od mahunarki i začina.
KORISNOST:
Kontrola tjelesne težine i šećera u krvi
Visok sadržaj vlakana doprinosi normalnoj probavi i povećava osjećaj sitosti, sprječavajući prekomjerni unos kalorija tijekom dana. Istodobno, vlakna mogu usporiti apsorpciju šećera, pomažući tako u kontroli šećera u krvi.
Zdravlje crijeva
Njegov visoki sadržaj vlakana doprinosi normalnom prolazu i radu crijeva, pomažući u održavanju zdravog crijeva.
Kardiovaskularni sustav
Vlakna u mješavini, u kombinaciji sa sadržajem nezasićenih masti, pridonose održavanju normalne razine kolesterola u krvi, bitnom čimbeniku za zdravlje kardiovaskularnog sustava.
SAVJETI ZA ALERGIČARE
Bez glutena.
UVJETI ČUVANJA PROIZVODA
Čuvati na hladnom i suhom mjestu bez pristupa sunčevoj svjetlosti.
ROK UPOTREBE
Proizvod koristiti prije datuma naznačenog na pakiranju.
Ovaj bi proizvod trebao biti dio raznolike, uravnotežene prehrane i zdravog načina života
OVAJ PROIZVOD ODOBRIO JE CERTIPLANET PT-BIO-04
Ovaj proizvod zadovoljava europske standarde i periodično prolazi testove za otkrivanje teških metala, pesticida i drugih onečišćenja.
PROIZVEDENO U PORTUGALU
Recenzije
Još nema recenzija.