Opis
Kisela paprika
Kisele paprike su prilog mnogim jelima, lako se pripremaju i neizostavan su dio zimnice. Kiseljenje povrća smatra se jednom od najstarijh i provjerenih medota očuvanja nutritivnih vrijednosti povrća. Kiseljenjem se smanjuje ph vrijednost i samim time se onemogućava rast i razvoj mikroogranizama koji uzrokuju propadanje namirnice.
Ukoliko se kiseljenje obavlja po tradicionalnim recepturama ne postoji potreba za dodatnim aditivima i industrijskim konzervansima.
Zanimljivost o crvenoj paprici
Crvena paprika je izvor karoteniida kojii su odgovori za žarko crvenu boju i snažno antioksidativno djelovanje. Dokazano je da likopen i beta-kriptoksanitin iz paprika povoljno djeluju na zdravlje srca i pluća. Također je dokazano da su lutein i zeksanitin izuzetno važni za očuvanje zdravlja očiju.
SASTOJCI
Sastav: paprika, voda, ocat, lovor, šećer, sol i papar
Proizvod ne sadrži konzervanse, kiseljeno po tradiocionalnoj recepturi.
NAČIN ČUVANJA
Nakon otvaranja proizvod čuvati hladnjaku i potrošiti u što kraćem roku.
ROK TRAJANJA
Rok trajanja naznačen na pakiranju proizvoda
Recenzije
Još nema recenzija.