Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tagliatelle u tartufima

tagliatelle_tartufi

POTREBNO:

  • 0.5kg tagliatelle
  • 2 žumanjka
  • ribani parmezan ili grano padano
  • 1/3 maslaca
  • 1 žličica tartufate ili još bolje svježe ribani tartufi
  • sol

NAČIN PRIPREME:  

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Kad je tjestenina gotova, 2/3 vode u kojoj se kuhala izlijte a ostatak ostavite u loncu zajedno s tjesteninom i maknite sa vatre. Dodajte maslac i sa dvije žlice potezima kao da miješate salatu miješajte tjesteninu. Kad se maslac istopi dodajte dva žumanjka i istim, brzim pokretima miješajte. Kad se i jaja dobro izmiješaju, dobijete onako umak kao vrhnje za kuhanje, zatim dodajte sir i tartufe i to onoliko koliko volite, te sve još dobro izmiješajte, jelo je gotovo