Složenost: jednostavno
Vrijeme pripreme: 3 min
SASTOJCI
OSNOVICA
2 šalice Gluten free zobenih pahuljica od kikirikija i malina
½ žličice morske soli
12 medjool datulja, bez koštica
2 žlice Maslaca od kikirikija
2 žlice vode
PUNJENJE
2 žlice smrznute maline u prahu
6 žličica Maslaca od kikirikija
¼ šalice zamrznutih sušenih malina, za ukras
NAČIN PRIPREME
- Da biste napravili osnovu, dodajte zobene pahuljice i sol u kuhinjski procesor i izmiješajte dok ne dobijete sitne mrvice.
- Dodajte datulje, maslac od kikirikija i vodu i miksajte dok se sastojci ne sjedine i smjesa ne dobije konzistenciju poput tijesta.
- Tijesto razvaljajte u kuglice (cca 40g svaka) i gurnite u sredinu praveći “bunarić” zapunjenje.
- Dodajte pola žličice maslaca od kikirikija i pospite liofiliziranim malinama u sredinu tijesto i zarolajte u kuglu.
- Ponovite ovaj postupak s preostalom smjesom.
- Za ukras uvaljajte bliss kuglice u prah maline.
- Kuglice uvaljajte u prah od jagoda i poslužite.
- Čuvajte u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi.
UŽIVAJTE