Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
14ožujak
Saznajte kako na zdrav ančin sa biljnim proteinima možete pospješiti rast mišićne mase

Da bi naši mišići bili zdravi, moramo ih pravilno hraniti, trenirati i osigurati odmor. Zdrav organizam treba zdrave, dobro uvježbane mišiće koji su  hranjeni ispravnim hranjivim tvarima.

Samo tjelesno vježbanje nije dovoljno. Mnogo je slučajeva u kojima pretjerani mišićni napor dovodi do pucanja mišićnih vlakana ili izaziva metaboličke reakcije koje su štetne i opasne za naše zdravlje. Prije svega, mišićima je potrebna pravilna prehrana

Proteini su ishrana mišića par excellence.

Proteini su građevni blokovi našeg tijela: oni su u isto vrijeme središnji elementi naše organske strukture i gorivo za naše glavne funkcije. Proteinske molekule, sastavljene od aminokiselina, nezamjenjive su u našoj prehrani.

Mišićima su potrebni i makronutrijenti poput proteina, kao i mikronutrijenti poput mineralnih soli i vitamina i:

  • Proteini čine mišićnu strukturu i osiguravaju energiju za rast mišićne mase
  • Ugljikohidrati daju trenutnu energiju za mišiće
  • Vlakna i dobre masti također moraju biti dio zdrave prehrane
  • B vitamini su korisni za izgradnju mišića
  • Vitamini A, C, D, također su neophodni za zdrave mišiće, te za sprječavanje mišićnog umora
  • Minerali poput magnezija, kalija, željeza i cinka njeguju mišiće i potiču oporavak

Pri odabiru najboljeg proteina za naše mišiće moramo uzeti u obzir čimbenike koji uključujući sadržaj aminokiselina u izvorima proteina, njihov stupanj toksičnosti, probavljivost i prirodni sastav izvora proteina.

Izvori biljnih proteina imaju brojne prednosti kao što su lagana probavljivost, lagana apsorpcija i nisu toksični za jetru.

Protein konoplje, sjemenke konoplje i vlakna konoplje: svi su proizvodi dobiveni od sjemenki konoplje, potpuna hrana sa svim esencijalnim aminokiselinama, mineralima, vitaminima i savršenim odnosom između Omega-3 i Omega-6.

Protein riže: potpuni protein neutralnog okusa i lako probavljiv. Nudi 149% naše preporučene dnevne doze proteina.

Protein graška: slično proteinu riže, svestran je, neutralnog okusa i nudi 160% našeg preporučenog dnevnog unosa proteina (A.R.)

Super veganski protein: kombiniraju najbolje dostupne biljne proteine. Riža, grašak i konoplja u jednom miksu. Potpuni spektar aminokiselina, s prirodnim vitaminima, mineralima i Omega-3.

Super Green Protein: kombinacija ne samo najboljih biljnih proteina, već i s dodanim superfood namirnicama (Spirulina, Chlorella i Matcha) za dodatnu injekciju energije.

komentiraj

Prijavi se i
saznaj prvi za
super ponudu!

Načini plaćanja

Kreditnim karticama
Gotovinom prilikom pouzeća

Ako ti se sviđa – prati nas!

Superfood © 2023. Infensus d.o.o. , Mihanovićeva 18, Križ, tel. 01 8000 901